در شورای اسلامی شهر باید از ظرفیت ها و پتانسیل های تمامی اقشار ، گروه ها و احزاب استفاده شود

حمید رضا حجازی- کاندیدای چهارمین دوره شورای اسلامی شهر طبس : شورا باید کار خدمت به مردم ، بدون سیاست زدگی را انجام داده و از ظرفیت ها و پتانسیل های تمامی اقشار، گروه هاو احزاب استفاده کند.

*ایجاد وحدت ، پرهیز از سیاسی کاری و استفاده از تمامی گروه ها و احزاب

شورایی که باید از دل مردم، با مردم برای مردم و درکنار مردم باشد چه ارتباطی میتواند با سیاست داشته باشد؟یکی از نکاتی که باید رعایت شود ورود به این عرصه با نیت خیر و برای خدمت به خلق است نه برای باز کردن پست بالاتر یا برای نفع مادی یا سیاسی.

در شورا باید وحدت داشته و از کارهای سیاسی پرهیز کرد و آنرا به افراد سیاسی که پست های سیاسی دارند سپرد.

شورا باید کار خدمت به مردم ، بدون سیاست زدگی را انجام داده و از ظرفیت ها و پتانسیل های تمامی اقشار ،گروه هاو احزاب استفاده کند.

*برگزاری جلسات شورا به صورت علنی

طبق قوانین تمامی جلسات شورا علنی بوده و تمام افراد میتوانند در این جلسات شرکت کنند مگر در شرایط خاص آنهم با نظر رئیس شورا.

مردم باید در جلسات منتخبان خود شرکت کرده و در جریان تصمیمات و مصوبات آنها قرار بگیرند و در مدیریت شهر خود مشارکت داشته باشند.

*شفاف سازی هزینه و درآمد شهرداری و شورای شهر

شورای شهر موظف است در پایان هر سال مالی صورت بودجه و هزینه خود را جهت اطلاع عموم منتشر نماید و نسخه ای از آن را جهت بررسی به شورای شهرستان و استان ارسال کند.

*ایجاد شهرداری الکترونیک  و مدیریت مدرن شهری

در عصر ارتباطات قرار داریم؛ دنیایی که اینترنت و رایانه آنرا به تسخیر خود درآورده اند و در این دهکده جهانی تمامی کارها به سمت مکانیزه شدن پیش میرود و دیگر روش های سنتی جوابگو نیست و ما هم به ناچار باید با دنیا همگام شده و به این سمت حرکت کنیم.

در شهرداری الکترونیک تمامی پرونده ها به صورت مکانیزه تبدیل شده و شهروندان مسائل و خواسته های خود را از طریق سایت شهرداری پیگیری می کنند. این  طرح چند مزیت دارد از جمله:

دیگر نیازی نیست فرد برای انجام کار خود به شهرداری مراجعه کرده و قت خود را صف هدر دهد.کاهش هزینه رفت و آمد ، کاهش فساد اداری( به دلیل اینکه کارها از طریق سیستم انجام شده و فرد از گردونه حذف میشود فساد اداری از جمله دریافت رشوه و سایر موارد نیز کاهش می یابد)استفاده بهینه از زمان  و برخی از مزایای شهرداری الکترونیک می باشد.

*ایجاد درآمد با ثبات و پایدار برای شهرداری و کاهش عوارض

در حال حاضر بار تمامی هزینه های شهرداری را مردم به دوش کشیده اند و مجبور به پرداخت عوارض سنگین هستند.

با ایجاد درآمد با ثبات و پایدار برای شهرداری  دیگر لازم نیست مردم تمامی هزینه های شهرداری را بر عهده بگیرند در نتیجه میتوان از میزان عوارض دریافتی کاست.

یکی از راه های درآمد پایدار و باثبات این است که شهرداری از محل مطالبات خود از نهادهای مختلف و در آمده های خود اقدام به تاسیس کارخانه یا هرکار سود آور دیگری میکند که این امر خود رونق اقتصادی، صنعتی شهر و ایجاد اشتغال را به دنبال دارد.

*استفاده از نخبگان و تحصیلکرده ها در مدیریت شهر   

جوانان شهر ما افرادی با تحصیلات عالیه در تمامی زمینه ها هستند که جزو نخبگان کشوری محسوب می شوند ولی متاسفانه تا کنون از این پتانسیل عظیم و ارزشمند به نحو مطلوب در مدیریت شهر استفاده نشده است در صورتیکه بسیاری از مشکلات موجود در شهر را میتوان از طریق نظر خواهی از این عزیزان و استفاده از نظرات آنان حل کرد و به سمت شهری آباد و پیشرفته حرکت کرد.

برای تحقق این امر میتوان سایت و خانه هم اندیشی تشکیل داد و با ثبت نام افراد در این سایت از آنان خواست تا مشکلات شهر را مطرح کرده و پیشنهادات خود را نیز برای حل آن مطرح کنند.

در مرحله بعد پیشنهادات و نظرات افراد با حضور خود فرد و سایر افراد صاحب نظر در خانه هم اندیشی به بحث گذاشته شده و بهترین راه حل برای عبور از مشکل موجود اتخاذ میشود.

*توسعه و ساماندهی حمل و نقل عمومی

یکی از مشکلاتی که در حال حاضر در شهر به وضوح دیده میشود و اکثر افراد نیز با آن دست و  پنجه نرم میکنند تردد با وسایل حمل و نقل عمومی است که تنها یک مسیر خاص را طی میکنند که اینکار نیز با ایجاد ایستگاه در نقاط مختلف شهر و تعیین ساعت حرکت مشخص برای اتوبوس واحد و استفاده از مینی بوس های درون شهری آنرا حل کرد و افراد نیز وقت خود را در ایستگاه تلف نمیکنند.

*جذب سرمایه گذار

برای عمران و آبادانی شهر به سرمایه نیاز است ولی در حال حاضر به دلیل برخی تنگ نظری هاو سخت گیری های موجود بسیاری از همشهریان سرمایه های خود را در شهرهای دیگر هزینه میکنند و سرمایه گذار از دیگر نقاط ایران نیز کم داریم که باید شرایط مناسب برای ایجاد سرمایه گذاری در شهر طبس ایجاد شده تسهیلات به این افراد اعطا شود. که این کار افزایش سرمایه گذاری در شهر و به تبع آن رونق اقتصادی، صنعتی و ایجاد اشتعال را به دنبال خواهد داشت.

*آماده سازی معابر برای معلولین و اختصاص سرویس حمل و نقل عمومی اختصاصی

در شهر جانبازان و افراد با معلولیت های جسمی و حرکتی هستند که برای تردد خود دچار مشکلات زیادی می باشند که باید معابر سطح شهر برای تردد این عزیزان اصلاح شده و سرویس حمل و نقل عمومی مخصوص آنان نیز در نظر گرفته شود.

*توسعه و ساماندهی بازار

چند سالی است که بازار در حالت سکون قرار داشته و توسعه ای نداشته است که این امر افزایش اجاره مغازه ها و در برخی موارد تعطیلی برخی از صنف ها را به دنبال داشته است.

لازم است شهرداری اقدام به ایجاد پاساژ های تجاری جدید کرده تا اجاره مغازه ها کاهش یافته و  شرایط برای ایجاد کسب و کار راحت تر شده و جوانان بتوانند با فراغت بال به بازار آزاد ورود کنند که این کار علاوه بر ایجاد اشتعال رونق بازار و ایجاد صنف های جدید در شهر و جلوگیری از خروج سرمایه را به دنبال خواهد داشت.

* توسعه صنعت توریسم و گردشگری

امروزه صنعت توریسم و گردشگری یکی از پردرآمد ترین سرمایه گذاری ها است که بسیاری از کشورهای دنیا منبع اول درآمدشان ا ین صنعت می باشد.

شهر طبس با قدمت و پتانسیل های فراوانی که دارد به خوبی می تواند در این زمینه ورود کرده و درآمد سرشاری را کسب کند که لازمه آن معرفی و شناساندن شهر به کشور و حتی دنیا است.

* اصلاح ورودی های شهر

معمولا در نگاه اول نظر افراد نسبت به هر چیزی شکل میگیرد که متاسفانه ورودی های شهر ما از وضعیت مناسبی برخوردار نبوده و در نگاه اول مسافران منظره خوبی  از طبس شاهد نیستند.

ایجاد فضای سبز و آبادانی ورودی ها همراه با نمادهای شهر طبس و معرفی شهر که با اصلاح جاده و خیابان نیز همراه باشد لازم است.

* توسعه پارک های محلی و فضای سبز

لازم است در هر محل بوستان یا پارک مناسبی ایجاد شود و این موضوع مختص برخی از نقاط شهر نبوده و تمام کسانی که عوارض پرداخت میکنند از امکانات شهری نیز برخوردار شوند.

*توسعه فضاهای ورزشی به ویژه ورزش بانوان

عقل سالم در بدن سالم است و یکی از ضروریت های زندگی ماشینی امروز ورزش است که لازمه سلامت نیز می باشد ولی متاسفانه در شهر طبس به این امر چندان بهایی داده نشده و جوانان برای تفریخات سالم و حتی ورزش از امکانات مناسبی برخوردار نیستند در حالیکه با هزینه ای اندک از زمین های بلا استفاده ای که در سطح شهر موجود است می توان بهترین استفاده را برد.

برای ورزش بانوان نیز باید امکانات و فضای مناسب و اختصاصی این قشر در نظر گرفته شده و فرهنگ سازی جهت ورود بیشتر بانوان به عرصه ورزش انجام شود.

 

 

 

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا